دوشنبه 24 تیر 1398
دسته: آخرین مقالات
کد خبر: 106

گزش پشه

پشه ها، موجودات کوچکی هستند که می‌توانند با نیش خود، موجب آزار و حتی بیماری انسان‌ها شوند. پشه‌ها می‌توانند ناقل بیماری‌های کشنده‌ای مثل مالاریا باشند.

شاید پشه‌ها موجوداتی کوچک باشند و عمر کوتاهی داشته باشند، اما می‌توانند تأثیرات مخربی بر زندگی انسان بگذارند. از خارش منطقه‌ی گزیده شده گرفته تا انتقال بیماری‌ها، پشه‌ها می‌توانند اغلب آزاردهنده و گاهی مرگبار باشند. ما اغلب گزیده شدن را هنگامی که اتفاق می‌افتد احساس نمی‌کنیم، چون سوراخ ایجاد شده بسیار کوچک است. اما بعد از این که تأثیر خود را گذاشت، می‌تواند بسیار آزاردهنده و آسیب‌زننده باشد.

آزمایش‌های دانشمندان نشان داده‌ است که پشه‌ها پوستی که گرم باشد (دمای بالای 32 درجه) را دوست داشته و برای گزیدن، انتخاب می‌کنند. متوسط دمای پوست انسان بین 31 تا 35 درجه سانتیگراد است. همین نکته، حرف افرادی را که می‌گویند پشه آن‌ها را نیش نمی‌زند، توجیه می‌کند. اطلاعات موجود نشان می‌دهد که همه پشه‌ها، خونخوار نیستند و فقط پشه ماده است که خون می‌خورد. پشه نر فقط از شیره گیاهان تغذیه می‌کند.

پیشگیری از گزش پشه

- پشه‌ها رنگ‌ها را تشخیص می‌دهند. آن‌ها به سمت رنگ‌های سیاه، قرمز تیره و آبی تیره بیشتر جلب می‌شوند و در مقابل، کمتر به سمت رنگ‌های سفید، زرد و سبز روشن جذب می‌شوند.

- نخوردن غذاهای محرک حشرات 

- عدم استعمال عطرهایی که باعث جذب حشرات می‌شوند 

- داشتن اطلاعات شخصی در مورد خود و خانواده در مورد داشتن عکس العمل آلرژیک نسبت به نیش حشرات

علائم نیش یا گزیدگی پشه

نیش پشه به صورت یک دایره خارش دار، قرمز، و یا برآمدگی صورتی رنگ در محل گزش ظاهر می‌شود. معمولا بدون ضرر است، اما گاهی اوقات می تواند یک بیماری جدی ایجاد کند؛ مثل ویروس زیکا(که بخصوص برای زنان باردار دردناک است)، ویروس نیل غربی و یا مالاریا.

بیماری مالاریا چیست؟

نیش یک پشه آلوده به انگل می‌تواند باعث مالاریا شود. در یک اتفاق نادر در ایالات متحده برطبق گزارش CDC هر سال حدود 1500 مورد مبتلا به مالاریا گزارش می‌شود. علائم آن شبیه آنفلوآنزا است و می تواند شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تهوع و استفراغ برای ۱۰ روز تا ۴ هفته پس از نیش زدن پشه باشد. مالاریا جدی است؛ اما بنا به گفته CDC قابل پیشگیری و درمان است.

*مننژیت یا سرسام یا آماس سر Meningitis: التهاب پرده‌های محافظی مغز و نخاع می‌باشد. این التهاب ممکن است عامل ویروسی، باکتریایی، یا سایر ریزاندامگان داشته باشد، و در موارد کمتری در اثر تجویز داروهای خاصی به وجود آید.

*التهاب مغز یا آنسفالیت Encephalitis: به معنی التهاب حاد بافت مغزی است. شایع‌ترین نوع آن آنسفالیت ویروسی می‌باشد. ویروس خود را از طریق خون به مغز می‌رساند و در عملکرد آن اختلال ایجاد می‌کند.

 

 

اینستاگرام پرتوسازگار

نام
نظر شما
captcha
تا کنون نظری ثبت نشده
طراحی و پیاده سازی: راد وب