پنج شنبه 12 دی 1398
دسته: آخرین مقالات
کد خبر: 181

پشه‌ها سموم را با پای خود احساس می‌کنند!

بررسی جدید پژوهشگران انگلیسی نشان می‌دهد که مکانیسم مقاومت در برابر حشره‌کش‌ها، در پای پشه‌ها قرار دارد.

پژوهشگران انگلیسی، مکانیسم جدیدی را شناسایی کرده‌اند که پشه‌های مالاریا می‌توانند با کمک آن، در برابر حشره‌کش‌ها مقاوم شوند.

آنها پس از بررسی پشه‌های "آنوفل گامبیه" (Anopheles gambiae) و "آنوفل کلوزی" (Anopheles coluzzii) که دو پشه حامل مالاریا در غرب آفریقا هستند، دریافتند که خانواده‌ای از پروتئین‌های قابل اتصال در پاهای این حشرات قرار دارند و بیان آنها هنگام مقاومت در برابر حشره‌کش‌ها افزایش می‌یابد.

دکتر "ویکتوریا اینگهام" (Victoria Ingham)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: ما در بررسی خود، مکانیسم مقاومتی جدیدی را یافته‌ایم که باور داریم در افزایش مقاومت پشه‌های مالاریا موثر است. این پروتئین که در پای پشه‌ها قرار دارد، مستقیما در تماس با حشره‌کش‌ها قرار می‌گیرد و به آنها در غلبه بر این مواد کشنده کمک می‌کند.

پژوهشگران با بررسی پشه‌های آنوفل گامبیه نشان دادند که پروتئینی موسوم به " SAP2" می‌تواند مقاومت پشه‌ها را در برابر حشره‌کش افزایش دهد. بررسی‌ها نشان داد هنگامی که سطح تولید این پروتئین کاهش می‌یابد، میزان حساسیت نسبت به حشره‌کش با غیرفعال شدن ژن مربوط به این پروتئین دوباره احیا می‌شود. در مقابل، با بیان این پروتئین در سطوح بالا، پشه‌ها نسبت به حشره‌کش مقاوم می‌شوند.

پژوهشگران در این بررسی دریافتند که پشه‌ها سعی می‌کنند تا مکانیسم‌های مقاومتی خود را تکامل ببخشند. آنها باور دارند که کشف این مکانیسم می‌تواند فرصت خوبی را برای شناسایی ترکیباتی فراهم کند که می‌توانند حساسیت پشه‌ها را نسبت به حشره‌کش‌ها بازگردانند.

پروفسور "هیلاری رانسون" (Hilary Ranson)، از نویسندگان این پژوهش گفت: حشره‌کش‌ها، یکی از روش‌های با سابقه در کنترل پشه‌های مالاریا هستند. درک مقاومت پشه‌ها برای کاهش قابل توجه میزان ابتلا به مالاریا، از اهمیت زیادی برخوردار است. شاید این مکانیسم جدید بتواند به ما در بررسی میزان مقاومت پشه‌ها کمک کند و به ارائه ترکیبات جدید برای مقابله با مالاریا و پیشگیری از گسترش آن منجر شود.

نام
نظر شما
captcha
تا کنون نظری ثبت نشده
طراحی و پیاده سازی: راد وب