چهار شنبه 05 تیر 1398
دسته: سمپاشی حشرات
کد خبر: 72

لانه سازی

مطالعه در کشورعجيب، منظم و دو سه ميليوني موريانه ها، همچنين بررسي ارتباط دائم آنها با يکديگر، بيانگر اين حقيقت است که موريانه ها هم حرف مي زنند و هم زبان مخصوص به خود دارند. لانه موريانه ها که نيمي از آن در زيرزمين و نيمي از آن روي زمين است، مخروطي شکل و با ارتفاع شش الي هشت متر از دور ديده مي شود. در هر يک از اين لانه ها يک ملکه وجود دارد که حدود ده تا پانزده سال عمر مي کند و هر سال تعداد فرزندان وي زياد مي شود. چرا که ملکه هر دو ثانيه يک تخم مي گذارد.

ساختمان خانه موريانه ها از داراي چندين طبقه است که در ورودي آن، برخلاف ساختمان هاي بشري، در بالاي عمارت قرار دارد. طبقات و ساختمان خانه موريانه ها به شرح زير است:
طبقه دوم: خوابگاه تابستاني کارگران.
طبقه سوم: اطاق نهار خوري تابستاني.
طبقه چهارم: انبار آذوقه.
طبقه پنجم: سرباز خانه.
طبقه ششم: مقر تابستاني ملکه.
طبقه هفتم: انبار تره بار.
طبقه هشتم: آغل حيوانات شيرده . (موريانه ها شته درختان را اسير کرده، به لانه خود برده،از آنها مراقبت مي کنند و از شيره و عصاره اي که اين شته ها مي سازند، استفاده مي کنند.)
طبقه نهم: اطاق بچه ها.
طبقه دهم: اطاق بازي.
طبقه يازدهم: بيمارستان و تأسيسات پزشکي.
طبقه دوازدهم: خوابگاه زمستاني کارگران و گورستان.
طبقه سيزدهم: مقر زمستاني ملکه.
اگر اين کشور عجيب دو سه ميليوني را خطري تهديد کند، بلافاصله همه موريانه ها به وسيله ماموران انتظامات يا فرد مطلع با خبر شده وآماده مقابله با خطر مي گردند.

" تعويض موريانه نگهبان و احوالپرسي آنان "
سربازان نگهبان در ورودي به لانه، به پاسداري مشغول اند و لحظه اي غفلت نمي کنند. اين سربازان ريز به محض احساس خطر، ديگران را خبر مي کنند. نگهبانان درفواصل معين و دقيق عوض مي شوند، از اينجا مي توان استنباط نمود که موريانه داراي قادربه تشخيص وقت است. همچنين از نزاکت و ادب نيز بي بهره نيستند، هنگامي که همديگر را ملاقات مي کنند، به هم نزديک شده و بيني به همديگر مي مالند. مثل اينکه مي خواهند يکديگر را بشناسند يا سلام و احوالپرسي کنند. پس ازآن خداحافظي کرده و به راه خود ادامه مي دهند.

"اعلام خطر موريانه ها"
موريانه ها براي اينکه خطر را به سايرين اطلاع دهند، سرشان را به ديواره چوبي لانه خود ميکوبند، در نتيجه ارتعاشي در داخل محفظه خالي درخت ايجاد شده و ساير موريانه ها آگاه مي گردند. دارکوب ها وقتي مي خواهند به طعام لذيذي از موريانه دست يابند، چند بار به درخت پوسيده اي نوک مي زنند، ضربه هاي وارده در داخل حفرات و لانه موريانه ها ارتعاشاتي شبيه به آنچه گفته شد، به وجود مي آورد و موريانه ها به خيال اينکه خطري آنها را تهديد مي کند، از يک سمت لانه راه فرار اختيار مي کنند. اما دارکوب با زبان باريک و چسبناک خود راه را بر آنها مي بندد و دام چرب و نرمي برايشان مي گستراند.

"گفتگو با گرسنه ها"
موريانه ها مانند مورچه ها در تمام امور با هم همکاري مي کنند. اين همکاري دلالت بر ارتباط مستقيم و دقيق همه آنها با يکديگر دارد. به عنوان مثال در جامعه موريانه ها گرسنه وجود ندارد. يعني گرسنه با سير تماس مي گيرد و احتياج خود را با او در ميان مي گذارد. خميري که موريانه هاي مأمور تهيه غذا از چوب مي سازند، پيش از آن که کاملاً هضم شود، از ده معده مختلف عبور مي کند. تقسيم آن بنا بر قاعده بسيار صحيحي انجام مي گيرد. هر قدر موريانه اي گرسنه تر باشد، از محتواي" معده اجتماع" خود کمتر به ديگران مي دهد و در عوض از عابرين، بيشتر خوراک هضم شده مي گيرد. اگر موريانه اي که بسيار گرسنه است، با موريانه اي که گرسنه تر از خود او است برخورد نمايد، بدون تأمل، قسمتي از غذاي کمي که در معده دارد را به او مي دهد. بدين طريق شرايط تغذيه در تمام کشور موريانه ها يکسان است. در جوار موريانه هاي سير موريانه گرسنه اي وجود ندارد. در کشور آنها فقير و ثروتمند نيست. آنها با اين روش بسيار هوشمندانه و ساده، جامعه کاملي را بنا نهاده اند . به علاوه بد نيست بدانيم که تشکيلات جامعه مورچه ها و زنبورها هم همينطور است.

 
 
 

نام
نظر شما
captcha
تا کنون نظری ثبت نشده
طراحی و پیاده سازی: راد وب