شنبه 14 اسفند 1400
دسته: آخرین مقالات
کد خبر: 444

روش مبارزه و از بین بردن هزارپا

هزارپا از حشراتی است که در دسته بندپایان جا میگیرد که در دو طرف بدن به صورت جفت جفت پا دارد. بدن هزار پا شبیه به یک استوانه دایره میباشد . این حشره به خوبی قادر است که دور ۳۶۰ درجه به حول محور خود بزند. این حشره به دو گروه عمده گوشتخوار و گیاهخوار تقسیم بندی میشود نوع گوشتخوار آن در اصلاح علمی صدپا نام دارد و به مراتب کوچکتر و سریعتر از نوع گیاهخوار خود میباشد ولی عموم مردم هر دوی آنها را به ” هزارپا” میشناسند. نوع گیاهخوار آن به برگ گیاهان علاقه مند است ولی نوع گوشتخوار آن سمی است و سمی خطرناک دارد که در موارد بسیاری جان انسان ها بخصوص کودکان را به خطر انداخته است. این حشرات در همه جا از از پارک گرفته تا برج ها و آپارتمان های مسکونی از منازل کوچک گرفته تا پنت هاووس های بزرگ دیده میشونداما تحقیقات انجام شده نشان میدهد در جاهایی که به نوعی با خاک در ارتباط هستند بیشتر دیده میشود. همچنین در زمان بارندگی بشتر مشاهده میشوند. علت آن مشخص نیست پس جاهایی که خاک وجود دارد و تازه باران باریده بشتر میتوان هزارپا دید. بگذارید یک مورد دیگر هم اضافه کنیم ” تاریکی” اونها شب فعال هستند و شما در زمان تاریکی ممکن است بشتر با آنها برخورد داشته باشید. طول بدن هزار پا به طور متوسط ۲۵ سانتیمتر است. این حشره عمری حدود ۵ سال داردبچه های آنها شبیه بزرگترها هستند، در فصل بهار تخم ریزی می کنند، و با ترشح ماده سمی ضد باکتری و قارچ از تخم ها محفاظت می کنند. جای نیش هزارپا متورم میشود و بسیار دردناک است در صورتی که مورد حمله این حشره زرد رنگ قرار گرفتید خیلی سریع خود را به پزشک برسانید.

هزارپا از کجا وارد منزل می‌شود؟

به طور کلی هزار پا از محیط بیرون خانه به داخل راه پیدا میکند. بنابراین راه پله های ورودی، بالکن و یا حتی پاسیو منازل در خان های قدیمی میتواند محلی مناسب برای ورود هزارپا باشد همچنین درز و شکاف در و پنجره ها ، زیر زمین و موتورخانه، ورودی لوله های آب به ساختمان و پارکینگ محل هایی هستند که از طریق آنها هزارپا وارد خانه میشود.

آیا نیش هزارپا برای انسان خطرناک است؟

گفتیم که دو نوع هزار پا داریم یکی گوشتخوار و دیگری گیاهخوار. نوع گیاهخوار آفت گیاهان است که در مبحث ما نمیگنجد ولی بحث اصلی مربوط به نوع گوشتخوار آن میباشد که جانوری شکارچی بوده و با توجه به داشتن غدد زهری در بدن خود در موقع حمله به انسان میتواند واکنش های شدید آلرژیک برای انسان بخصوص سالمندان و کودکان و یا گروه های در معرض خطر ایجاد کند. هزارپا دو آرواره دارد که از ان برای تزریق سم به طعمه استفاده میکند. هزارپا با استفاده از پاهای خود طعمه را میگیرد و نگه میدارد. حشراتی که گرفتار هزارپا میشوند هرچقدر تلاش میکنند موفق به فرار نمیشوند. حتی دیده شده است که هزار پا با پاهای قدرتمند خود حتی موش هم گرفته است. بعد از گرفتار شدن حشره بین پاهای هزارپا این مجود نیش زهراگین کاری خود را به آنها وارد میکند این سم روی اعصاب مرکزی حشره اثر گذاشته و او را فلج میکند. بعد از فلج شدن حشره دیگر هزارپا دلیلی نمیبیند که بخواهد انرژی خرج کرده و حشره را نگه دارد ناهار آماده است ! پس تا اینجا متوجه شدیم که حشرات در صورت گرفتار شدن در دام هزارپا شانسی برای ادامه زندگی ندارند اما آیا انسان نیز همینطور است. ؟ مطمنا هزارپا نمیتواند انسان را با پاهای خود نگه دارد پس این موجود برای مقابله با انسان تنها میتواند از سه اهرم دیگر استفاده کند

۱- گاز گرفتن

۲- نیش زدن

۳ – دفع مایع دفاعی که باعث ایجاد حساسیت پوستی میشود

در شرایط عادی هزارپا جرات نمیکند سر به سر انسان بگذارد مگر اینکه به هر دلیلی از طرف انسان مورد حمله قرار بگیرد. در این شرایط و زمانی که احساس خطر کند انسان را گاز میگیرد. جای گاز این بندپا به شدت متورم میشود و دردناک است. حتی میتواند این درد تا چندین روز ادامه داشته باشد . در صورتی که آن را جدی نگیریم میتواند باعث بروز عفونت در محل گازگرفتگی شود بنابراین بهتر است در محل گاز گرفتگی از پماد های ضدعفونی کننده استفاده کنیم. البته کار به اینجا تمام نمیشود و اگر هزارپا ببیند در شرایط سختی گرفتار شده است علاوه بر گاز نیش هم میزند. زهر این حشره میتواند سبب ایجاد واکنش های شدید آلرژیک بخصوص در سالمندان و کودکان و افراد دارای بیماری با نقص سیستم ایمنی میشود علائم گزش هزارپا بسته به میزان واکنش آلرژیک و اندازه هزارپا متفاوت است.
معمولاً قربانی هایی که گاز گرفته شده اند، درد شدید، تورم و قرمزی در محل گزش را تجربه می کنند که می تواند تا ۴۸ ساعت ادامه داشته باشد.
علائم دیگری نیز برای کسانی که به سم هزارپا حساسیت داشته باشند عبارتند از:

  • سردرد
  • درد قفسه سینه
  • افزایش ضربان قلب
  • حالت تهوع
  • استفراغ

قربانی های گزش هزارپا اغلب باغبان ها هستند.

برای کاهش خطرات ناشی از گزش هزارپا بهتر است از سموم قوی دفع هزارپا استفاده کنید. این سموم از مواد ارگانیک ساخته شده اند، خطری برای انسان ایجاد نمی کنند و به سرعت تمام این موجودات را از خانه دفع می کند.

از کجا بفهمیم در منزلمان هزارپا وجود دارد؟

بیشتر حشرات را لازم نیست ببینیم تا متوجه شویم در منزلمان حضور دارند مثل ساس که از روی لکه های سیاه رنگ روی ملحفه و یا بویخاص آن و یا گزش های شبانه متوجه حضور آن در خانه میشویم و یا موش که از طریق وجود فضله و یا سر وصدای آن پی به حضور آن در منزل میبریم اما هزارپا از جمله حشراتی است که فقط و فقط باید دیده شود تا متوجه شویم در خانمان حضور دارد. تقریبا هیچ راه میانبری برای اینکه متوجه شویم در خانه هزارپا داریم وجود ندارد.
روش مبارزه با هزارپا چیست؟

در صورتی که آلودگی خانه کم باشد میتوان از روش های فیزیکی برای از بین بردن آنها استفاده کرد. به عنوان مثال قرار دادن چسب موش در محل های تردد هزار پا میتواند آنها را به دام اندازد. و یا استفاده از جارو برقی برای مهار آنها بسیار کاربردی است . معمولا اولین مرحله برای کنترل این آفت بازرسی محل و شناسایی محل های ورود این حشره به خانه است. این کار توسط کارشناسان آموزش دیده شرکت انجام میشود. بعد از آن کارشناسان ما طرحی برای شما تهیه میکنند که شامل استفاده از دو روش شیمیایی و غیر شیمیایی برای کنترل این حشره میباشد.

روش کنترل غیر شیمیایی هزارپا

در کنترل غیر شیمیایی تاکید بر نحوه جلوگیری از ورود آفت به منزل و کاهش زیستکاه مناسب هزلرپا میباشد.برخی اقدامات خاص شامل آب بندی اطراف درها ، پنجره ها ، ترک ها ، شکاف ها و شکاف ها ، به علاوه کاهش مکان های مرطوب که باعث زنده ماندن هزارپا می شود. به عنوان مثال ، این طرح ممکن است توصیه کند که مقدار مالچ ( انبوهی از برگ های مرده و گیاهخاک) ، سنگ یا آوارهایی که احتمالاً مناطق مرطوبی را ایجاد می کنند و تعداد زیادی هزارپا را ایجاد می کند ، محدود شود.

روش کنترل شیمیایی هزارپا

بدون شک بهترین روش برای از بین بردن هزارپا استفاده از سموم ایمن و دارای مجوز از وزارت بهداشت است.  سم ترکیبی مخصوص هزارپا برای از بین بردن آن استفاده می شود .این سم باید به راحتی بر روی سطوح مختلفی همچون سطوح موجود در خانه، دیوارهای داخلی و خارجی، سطح خاک و غیره قابل استفاده است. سم ترکیبی مخصوص هزارپا مایع بوده و به صورت اسپری مورد استفاده قرار میگیرد. این سم به صورتی مایعی فوق العاده غلیظ بوده و دارای فرمولاسیونی پیشرفته میباشد که از نسل جدیدترین آفت کش ها میباشد . این سم علاوه بر اثر مستقیم روی هزارپا به دلیل قابلیت نفوذ بالا در خاک میتواند حشراتی که در عمق زمین زندگی میکنند را ریشه کن کند. سم مذکور جز سموم safe و بیخطر و ایمن برای انسان بوده و کوچکترین ضرری برای انسان و حیوانات خانگی ندارد. البته این سم دارای بو میباشد و دلیل آن این است که حشرات بین درزها و شکاف ها پنهان میشوند برای بیرون کشیدن آنها از مخفیگاه خود از سموم بودار استفاده میشود. این سموم به سه روش تنفسی، تماسی و گوارشی هزارپا را از پا در میاورد. منظور از سه روش مذکور این است که هزارپا در صورت خوردن و یا تماس بدن و یا تنفس بوی سم از بین میرود. هزارپا به محض برخورد با سم در عرض ۵ دقیقه از بین خواهد رفت.

نام
نظر شما
captcha
تا کنون نظری ثبت نشده
طراحی و پیاده سازی: راد وب