پنج شنبه 01 مهر 1400
دسته: آخرین مقالات
کد خبر: 471

چگونه می‌توان با پرورش عقرب درآمدزایی کرد؟/ کُشنده‌ای که نجات می‌دهد!

این روز‌ها بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاهیان مبتکر با پرورش عقرب ضمن ایجاد درآمدزایی خوب، به نجات جان انسان‌ها هم کمک می‌کنند.

گروه دانشگاه خبرگزاری داشجو، مهدیه حسینی نسب؛ عقرب حشره‌ای کوچک و در ظاهر بسیار خطرناک است و وقتی اسم این حشره بند پا به میان می‌آید، اولین چیزی که در ذهن نقش می‌بندد، خطرناک بودن و سمی بودن آن است؛ اما این ساکنین صحرا‌های خشک و کوهستان‌ها غیر از این ظاهر خطرناک فواید بسیاری هم برای طبیعت و هم برای ما انسان ها دارند.
 این موجودات دارای چنگال‌های خارداری هستند که در واقع قسمتی از دهان آن‌ها محسوب می‌شود و آن‌ها قادرند که ماده سمی خطرناکی از قسمت عقب بدنشان به طرف مهاجمین بپاشند؛ اما این سم خطرناک در عین اینکه می تواند کشنده باشد و باعث مرگ یکی از ما شود، در عین حال می تواند نجات دهنده انسان ها هم باشد و بر همین اساس در چند سال اخیر زهر عقرب به یکی از پردرآمد‌ترین تجارت دنیا تبدیل شده است.
 زهر عقرب گرانبهاترین مایع دنیاست که در جهان هر یک گرم آن برابر با ۸۰ میلیون تومان است، بر همین اساس این روز‌ها ما شاهد گسترش تجارت زهر عقرب هستیم؛ چراکه بسیار سودآور است.
این شغل یکی از نوپا‌ترین شغل‌هاست که درآمد میلیونی آن موجب شده تا جوانان اشتیاق بیشتری برای فعالیت در این حوزه داشته باشند. در ایران ۶۰ گونه عقرب وجود دارد و زهر ۴ نوع آن‌ها بسیار ارزشمند است و با توجه به اهمیت این موضوع سعی شده است که در کلاس‌های آموزشی به کارآموز از سراسر کشور چگونگی نحوه شناسایی، صید، پرورش و زهرگیری از عقرب به صورت عملی آموزش داده شود.برخی شرکت‌ها با استفاده از کارشناسان و اساتید دانشگاه‌ها به برگزاری کلاس‌های پرورش عقرب رو‌ی آورده‌اند. این شرکت‌ها در گذشته مجوز پرورش و تولید سم مار را داشتند که با همین مجوز اقدام به آموزش‌ درآمدزایی از سم عقرب را کرده‌اند که هزینه هر دوره آموزش پرورش عقرب حدود ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است.در ایران مراکز آموزش پرورش عقرب درشهر‌هایی مانند شیراز، تهران، اهواز، تبریز، کرمان، یزد مشهد و اصفهان وجود دارد.
وحید بهروز، متولد شهرستان مراغه دارای مدرک لیسانس عمران از دانشگاه آزاد مراغه به همراه همسرش انیسه ولی از کسانی هستند که این طرح دانش‌بنیان را در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه در اتاقی به مساحت ۱۰ متر مربع پیاده کردند. آن‌ها با پرورش عقرب به دنبال تولید زهر این بندپا، به عنوان گران‌ترین مایه جهان هستند.
بهروز در مورد پرورش عقرب می‌گوید: در اینترنت مشغول سرچ بودم که به مطلبی در مورد گرانترین مایع دنیا برخورد کردم، نوشته بود «سم عقرب گرانترین مایع است». با تحقیقاتی که انجام دادم، متوجه شدم در ایران هم این کار انجام می‌شود؛ بنابراین تصمیم به پرورش عقرب گرفتم و برای اجرای این طرح، حدود یک سال بعد از انجام کار‌های تحقیقانی، دوره آموزشی را در شیراز گذراندم.وی گفت: به دلیل بحث مالی که این شغل داشت، توجهم را جلب کرد و تصمیم به پرورش عقرب کردم. این طرح را از چند ماه پیش و با ۲۰۰ عقرب شروع کردم که در پایان دوره زهرگیری این تعداد به ۲۰ هزار عدد خواهد رسید.
بهروز معتقد است که سم عقرب با وجود اینکه کشنده است؛ اما در ساخت دارو‌های ضدسرطانی، ساخت آنتی بیوتیک و درمان درد‌های مفصلی، ایدز و MS و ساخت دارو‌ها کاربرد دارد و همچنین محققان در مورد استفاده این سم، در بحث آفت کشی مزارع کشاورزی به نتایج خوبی رسیده اند.




 

نام
نظر شما
captcha
تا کنون نظری ثبت نشده
طراحی و پیاده سازی: راد وب