چهار شنبه 04 اسفند 1400
دسته: آخرین مقالات
کد خبر: 644

انواع غاز وحشی با خصوصیات و زیستگاه آنها

غازها پرندگانی مهاجر هستند که در گونه ها و نژادهای زیادی وجود دارند. آنها از چندین هزار سال قبل توسط انسان اهلی شده اند و به عنوان یک پرنده خانگی و تخم گذار پرورش داده می شوند، با این حال گونه های زیادی از آنها در کشورهای آفریقا، کانادا ، چین و … وجود دارند که هنوز سبک زندگی وحشیانه خود را حفظ کرده اند و به صورت آزادانه در طبیعت زندگی می کنند.

علیرغم اینکه بسیاری از نژادهای غاز توسط انسان اهلی شده اند، اما گونه های زیادی از آنها را می توان یافت که هنوز قلمرو وحشیانه خود را حفظ کرده اند و در برابر شرایط آب و هوایی سخت زندگی جالب توجهی را پشت سر میگذرانند. شیوه زندگی آنها طوری بوده که توجه بسیاری از زیست شناسان و جانورشناسان را به خود جلب کرده است. غازهای وحشی نسبت به غازهای اهلی جثه بزرگتری دارند و حتی خطرناک تر از غازهای اهلی بوده و برای محافظت از قلمرو خود ، به هر موجود زنده ای حمله می کنند. آنها حتی می توانند به ببر و پلنگ نیز حمله کنند و شهامت کامل خود را نشان می دهند. 

غازهای وحشی نیز می توانند به خوبی شنا کنند و حتی برای محافظت از خود در برابر شکارچیان، در زیر آب پنهان شوند. آنها منقاری باریک تر و بلند تر از منقار اردک دارند اما گردنی کوتاه تر دارند. 

معمولا غازهای نر و ماده شباهت زیادی به یکدیگر دارند و تنها از طریق تفاوت های رفتاری و جثه آنها می توان به نر و ماده بودن غاز پی برد. در پرهای آنها می توان رنگ های غالب مشکی، سفید، خاکستری و قهوه ای را مشاهده کرد. 

غالبا غازهای وحشی با صدای بلند یکدیگر را صدا می کنند، آنها در زمان استراحت و یا سیر بودن شکم ، به سختی می توانند صدای بلندی از خود بروز دهند، اما هنگام احساس ترس قادر به ایجاد صداهای بلندی است که تمام گله را خبر می کند.

رفتار غاز وحشی در زندگی اجتماعی

آنها معمولا به صورت دسته جمعی و گله ای زندگی می کنند تا هم از شر شکارچیان در امان باشند و هم با کمک یکدیگر در سریعترین زمان ممکن غذای مورد نیاز را پیدا کنند. آنها معمولا به صورت دسته جمعی مهاجرت می کنند و به صورت گروهی نیز در کنار برکه ها و استخرها اقدام به لانه سازی و تخم گذاری می کنند. 

غازها معمولا تک همسر هستند و وفاداری زیادی به همسر خود دارند، بنابراین هر غاز نر فقط با یک غاز ماده جفت گیری خواهد کرد. غاز ماده از بین غازهای نر، جفت مناسب خود را انتخاب کرده و اقدام به جفت گیری و لانه سازی می کنند، سپس غاز ماده به منظور جوجه کردن تخم ها به مدت 30 الی 35 روز بر روی تخم ها خواهد خوابید. جوجه غازهای به دنیا آمده وابستگی زیادی به خانواده خود خواهند داشت، آنها به مادر، خواهر ، برادر و حتی پدر خود وابسته خواهند بود و تا زمان استقلال کامل هم چنان وابسته خواهند ماند. در جوجه کشی مصنوعی که با استفاده از دستگاه جوجه کشی انجام می شود، آنها به صاحب و پرورش دهنده خود وابسته خواهند شد و در نبود پرورش دهنده با جیک جیک های بلند، حس وابستگی خود را ابراز خواهند کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید مقاله جوجه کشی غاز را مطالعه کنید. 

نام
نظر شما
captcha
تا کنون نظری ثبت نشده
طراحی و پیاده سازی: راد وب