دوشنبه 16 اسفند 1400
دسته: آخرین مقالات
کد خبر: 656

عقرب ها در دیوار خانه های درختی زندگی می کنند/خطر در کمین مردم

باید از عقرب گزیدگی پیشگیری کرد زیرا برخوردار نبودن مردم در مناطق محروم از امکاناتی از جمله آب. برق و جاده دسترسی می تواند در نرسیدن به موقع افراد به مراکز درمانی در مواقع گزش موثر باشد. وی می گوید: وقتی شرایط رشد و نمو حشرات در برخی از..

داستان عقرب گزیدگی ها در جنوب کرمان رو به افزایش است، در سال جاری جنوب کرمان ابتدا با بارشهای سیل آسا مواجه شد و در نهایت گرمای بیش از حد هوا و خشکسالی جای باران های سیل آسا را گرفت.

همین روند تغییرات اقلیمی موجب شد، جمعیت حشرات مختلف و آفات از جمله رتیل و عقرب افزایش یابد و در نهایت این حشرات برای تامین آب در گرمای طاقت فرسای تابستان به سمت روستاها، مزارع و خانه های مردم در روستاها و حتی شهرهای بزرگ جنوب کرمان هجوم بردند.

سم پاشی در روستاها

محمد علیرامدی، دهیار یکی از روستاهای جنوب کرمان در گفتگو با مهر می گوید: تا کنون حضور این حجم بالای حشرات از جمله عقرب و مار در جنوب کرمان سابقه نداشته است و متاسفانه به دلیل محرومیت موجود در جنوب کرمان مردم نیز اکثرا در روستاهای دور افتاده شب ها را در کپر ها و یا حیات خانه باغ ها می خوابند و چون این حشرات شبها فعالیت می کنند بسیاری از مردم با مشکل مواجه می شوند.

این دهیار افزود: به مردم تذکر داده شده که از محافظ های توری شکل برای دور ماندن از نیش عقرب ها استفاده کنند اما نحوه زندگی مردم به گونه ای است که به ناچار باید در محیط هایی حضور یابند که امکان حضور عقرب هم وجود دارد.

در بسیاری موارد مردم اقدام به خود درمانی می کنند و یا موضوع را جدی نمی گیرند در سال جاری موارد مرگ و میر افزایش یافته است

وی می گوید: در بسیاری موارد مردم اقدام به خود درمانی می کنند و یا موضوع را جدی نمی گیرند در سال جاری موارد مرگ و میر افزایش یافته است و دلیل این امر هم این است که گونه عقربی که با رشد جمعیت مواجه شده زهر خطرناکی دارد.

وی افزود: خوشبختانه علوم پزشکی با حضور در روستاها اقدام به سم پاشی روستاها کرده است اما هنوز هم مشکل حضور حشرات وجود دارد به همین دلیل از مردم می خواهیم تدابیر ایمنی را رعایت کنند.

علیرامدی گفت: با این وجود در برخی از روستاها و مکان های دور افتاده هیچ امکانات درمانی وجود ندارد و مردم هم تا مجبور نشوند به پزشک مراجعه نمی کنند و اکثرا بعد از اینکه چند روز از گزش گذشته است و حال بیمار بدتر می شود به پزشک مراجعه می کنند.

وی افزود: در روستاهایی که مرکز بهداشت دارند سرم پادزهر هم توزیع شده است در واقع این کار در سال جاری به صورت منسجم تری انجام شده است.

عقربها در لابه لای دیوارهای خانه های کپری لانه می کنن
محمد بارزی یکی از شهروندان جنوب کرمان می گوید: وقتی مسئولان می گویند فرهنگ سازی نشده است انسان تعجب می کند گویا برخی از مسئولان هنوز روستاهای دور افتاده جنوب کرمان را ندیده اند من سوال می کنم با چه زیر ساختی می توان در روستایی کپری که تا اولین مرکز شهری ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد و برق و آب ندارد و اکثر مردمش هنوز امکانات اولیه زندگی را ندارند فرهنگ سازی کرد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت در آخرین اظهار نظرش در خصوص عقرب گزدیگی در جمع خبرنگاران گفت: در ۴ ماهه اول سال‌جاری بیش از ۳۰۰۰ مورد گزش در اثر گزش عقرب داشتیم که به مراکز درمانی مراجعه کرده اند و تنها ۳ مورد فوتی گزارش شده است.

رضا محمدی خاطرنشان کرد: آمار گزش بیش از میزان اعلام شده است و این تعداد کسانی هستند که به مراکز درمانی مراجعه کردند و یا بعضا هم مراجعه نمی کنند لذا باید با عزمی جدی با آموزش چهره به چهره و با استفاده از تریبون های نماز جمعه کار فرهنگی انجام داد و در این زمینه آگاه سازی کرد تا افراد پس از گزش عقرب به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند.

نام
نظر شما
captcha
تا کنون نظری ثبت نشده
طراحی و پیاده سازی: راد وب